Veerle Van Nuffelen (°1970) woont en werkt in Gent. Zij behaalde haar diploma in de Monumentale Kunsten in 1991 aan het st-Lucasinstituut te Gent. 30 jaar later behaalde zij een masterdiploma in de vrije kunsten.  Haar sculpturen zijn thematische series. De onderwerpen ontleent ze aan haar dagelijks leven, haar directe omgeving of kiest ze vanuit een politiek-sociale bewogenheid. Elk werk is een voortvloeisel uit vorig werk.  Meestal gebruikt ze keramiek als medium. Andere materialen worden vaak toegevoegd om een extra dimensie aan haar werk te geven. Op rommelmarkten en in kringloopwinkels zoekt ze voorwerpen met een verborgen verhaal als inspiratiebron.

 

Als leerkracht keramiek aan de KASK Dendermonde maakte ze van haar passie haar beroep. Ze probeert in die functie haar leerlingen de nodige techniciteit bij te brengen. Veerle wil er vooral voor zorgen dat leerlingen onder haar impuls de nodige motivatie vinden om zich een persoonlijke, 'keramische' taal eigen te maken. Keramiek is immers niet het doel op zich, het is een middel om een bepaald idee vorm te geven.

 

In haar atelier in Gent, de Creabar, geeft zij sinds 2003 geregeld workshops. Zij werkte hiervoor samen met Brede School Brugsepoort en andere organisaties,  zoals Bibliotheek Gent, vzw Jong, Bij de Vieze Gasten, etc. In 2017 startte zij haar eigen cultureel-artistiek buurtproject 'KUNsTbestUivingen' met de steun van dienst Cultuur Gent.

 

Gedrevenheid is haar grootste karaktertrek, die ook haar ganse werk kenmerkt.